13 Nisan 2011 Çarşamba

Yazılım Geliştirmek Zor Zanaat

Yazılım geliştirmenin zor bir süreç olduğunu bu mesleğe başlayan tüm bireyler er ya da geç anlıyor. Hazırlanan kod da düşünülen mantık bazı durumlarda pratik kullanımla eşleşmeyebiliyor. Böyle durumlarda da karşılaşılan hataların giderilmesi ve sorunsuz bir yapıya ulaşılması için ekstra çaba sarfetmek gerekiyor.

DotNetNuke'ün 6 taban sürümünden itibaren C# programlama diline terfi edecek bir framework ile geleceğinden önceki yazılarımda bahsetmiştim. İşte bu geçiş süreci yazımın başlangıcında da belirttiğim gibi sancılı bir süreç olacak. Hele ki biz Türkler için.

DNN ile aşağı yukarı bir yıl ya da daha uzun bir süre ilgilenen bir yazılımcı Türkçe'den kaynaklanan (daha doğrusu globallleştirme süreçlerinin iyi araştırılmadan yapılan programlamadan kaynaklanan) hataları zamanla keşfetmeye ve düzeltmeye çalışacak, ya da kendine daha sorunsuz bir plaftorm arayarak bu platform üzerinde çalışma yapacaktır.

Web dünyasında sürekli bir değişim söz konusu olduğundan C# programlama diline geçiş atılması gereken en önemli adımlardan biri. Türk arkadaşlar da en azından DotNetNuke 6 CTP ile basit testler yaparak sürecin daha az sancılı geçmesi için yardımcı olabilirler. Nasıl organize olacağımızı ve test senaryolarını Facebook'daki DotNetNuke Türkiye Kullanıcı Topluluğu sayfasında tartışabiliriz.