22 Nisan 2011 Cuma

Google Analytics Kodlarını DotNetNuke'e Eklemek

DotNetNuke tabanlı portallarınız için ziyaretçi istatistiklerini çeşitli servis sağlayıcıları ile takip edebilirsiniz. Şu an bu servis sağlayıcılar arasında Google Analytics en popüler ve en kullanışlı sisteme sahip olarak dikkat çekiyor.

Google Analytics kodlarını DotNetNuke 5 ailesinin güncel sürümlerinde Yönetim > Google Analytics sayfasından sisteminize tanımlayabiliyorsunuz. Bu tanımlamayı yapmanız için elbette Google Analytics için bir kullanıcı hesabınız olması gerekiyor.

Sitenizi Google Analytics'e ekledikten sonra size verilen kodu Yönetim > Google Analytics sayfasında benzersiz kimlik ile birlikte tanımlayıp istatistiksel takipleri başlatabilirsiniz.

Bu yöntem ne kadar kullanışlı olursa olsun, aranızda DotNetNuke'nin eski sürümlerini kullanan ve bu özelliğin eski sürümlerde yer almadığına şahit olanlar da vardır. Bu tür kullanıcılar için de Google Analytics kodlarını Kök dizinde yer alan default.aspx dosyasında body tagını kapatmadan önce ekleyebileceklerini belirtelim.

Kod eklemenin diğer yolları:
  • takip için üretilen script girdisini tema dosyasına yerleştirmek
  • third party bir modül kullanmak
  • takip etmek istediğiniz sayfaya HTML modülü ekleyerek, modül ayarları menüsünden footer paneline ilgili kodu yapıştırmak ve ayarları kaydetmek
Her bir yöntem ile ilgili açıklamaları sonraki yazılarımda paylaşacağım.