28 Ekim 2010 Perşembe

Vivo Social Modül Şablonlarındaki Türkçe Karakter Problemi

DotNetNuke tabanlı açık kaynaklı sosyal ağ platformu Vivo Social'ın Türkçeleştirme çalışmaları sırasında klasik sorunlardan biri ile karşı karşıya kaldım.

Vivo Social'da birçok DNN modülünde olduğu gibi template based interface (şablon tabanlı arabirim) kullanılıyor ve HTML bilgisine sahip biri çok rahat bir şekilde şablonları istediği gibi düzenleyebiliyor. Ancak, hesaba katmanız gereken bir ayrıntı var.

DNN kullanan Türk webmasterların başını ağrıtan Türkçe karakter sorunu birçok modülde olduğu gibi Vivo Social'ın bileşenlerinde de karşımıza çıkıyor. Çözüm için şablonları tek tek düzenleyerek tokenlara müdahele etmemiz gerekiyor. Örneğin: Title:Caption şeklindeki bir token için TItle:CaptIon yazdığımızda token düzgün bir şekilde çözümlenebilirken, varsayılan ayarlarla bıraktığınızda sayfa çıkışında (page output) yalnızca token'ın işlendiğini ancak ilgili detayın devreye girmediğini görüyorsunuz.

Vivo Social, oldukça kapsamlı bir platform. Türkçe karakter sorunları da giderildiğinde tercih edilen bir sosyal ağ platformu olacaktır.