5 Temmuz 2010 Pazartesi

Property Agent Modülünde Kurulum Sorunu ve Şablon Hatasına Çözüm

Ventrian Systems tarafından geliştirilen Property Agent modülünü DotNetNuke 5.4.4'e ve DNN 5 ailesinde yer alan diğer DotNetNuke sürümlerine kurmaya çalıştığınızda iki farklı sorunla karşılaşabilirsiniz. Bunlardan ilki SQL Stored Procedure'lerin düzgün olarak veritabanı üzerinde oluşturulamaması. Bu sorunu gidermek için yapmanız gereken ilk işlem kurulum scriptlerini tek tek Host > SQL penceresinden çalıştırmak. Ancak paket içeriğinde yer alan SQL Scripti sayısı gözünüzü korkutabilir. Bu nedenle alternatif bir yöntemden bahsedeceğim.

Modül paketini (PropertyAgent.01.07.74.zip) FTP üzerinden sitenizin kök dizini üzerinde yer alan Install/Module dizinine göndermeniz (upload etmeniz) gerekiyor.

Daha sonra modülü kurmak için http://www.trdnn.com/ bağlantısını kullanabilirsiniz. (url'de yer alan http://www.trdnn.com/ bölümünü kendi sitenizin adresi ile değiştirin)

Kurulum tamamlandıktan sonra modülü bir sayfaya ekleyin ve Türkçe dilini etkinleştirin. Property Agent modülü template sistemi ile çalıştığı için Edit Template Definitions menüsünden yeni bir template eklemeyi deneyin. Ventrian forumlarında açtığım konuda da dile getirdiğim gibi bu işlemi gerçekleştiremeyeceksiniz.

Sorun ciddi gibi görünse de geçici bir çözüm mevcut. Portalınızda Türkçe dışında EN-US kültürünü de etkinleştirin. Daha sonra Edit Template Definitions menüsünden Import New Template bağlantısına tıklayarak şablonu sitenize aktarın. Bu işlemden sonra Property Agent modülünü kullanmaya başlayabilirsiniz.

Property Agent modülünde bu sorun dışında başka sorunlar da olabilir. Bu tür sorunları DotNetNuke Yerelleştirme sürecinde ele alacak ve olası çözümleri ziyaretçilerimizle paylaşacağız.