25 Haziran 2010 Cuma

DotNetNuke 5.4.3 Sürümü Geri Çekildi

DotNetNuke'nin 5.4.3 sürümünün dağıtılması ile ilgili mesajımı geçtiğimiz hafta yayınlamıştım. Ancak aradan geçen birkaç gün içinde bu sürümün sanıldığı kadar güvenli olmadığı ve dağıtımdan kaldırıldığını gördüm. Joe Brinkman DotNetNuke bloglarında yaptığı açıklamasında özellikle üçüncü parti yazılımlarla birlikte kullanıldığında DotNetNuke 5.4.3 sürümünün sorunlara neden olması nedeniyle bu sürümü yayından kaldırdıklarını ve DotNetNuke 5.4.4 sürümünü 28 Haziran 2010 tarihinde duyuracaklarını belirtti.

Bu tür durumlarda sıkıntı yaşamamak için yeni çıkan sürümleri özellikle yayındaki sitelere uygulamadan önce bazı testlerden geçirmek ve her zaman yedek alarak çalışmak gerekiyor.

Eğer, sisteminizde üçüncü parti entegrasyon yoksa ve güncellemeyi uyguladıysanız fazla üzülmenize gerek yok. Sisteminize henüz güncelleme yapmadıysanız yine üzülmenize gerek yok, çünkü 5.4.3 sürümü Codeplex'den kaldırıldı ve şu an en güncel sürüm DotNetNuke 5.4.2 sürümü.

Herşeye rağmen yedek alarak en azından DotNetNuke 5.4.2 sürümüne (altyapınız destekliyorsa) yükseltme yapmanızı öneriyorum.
DotNetNuke 5.4.2 sürümüne ait Türkçe dil paketlerini indirmek için tıklayın. >>