17 Kasım 2011 Perşembe

DotNetNuke 6.1.1 Duyuruldu

DotNetNuke 6.1.1 ve DotNetNuke 5.6.5 sürümleri 14 Kasım 2011 haftasında kullanıma sunuldu. DotNetNuke ekibi olarak önceki sürümlerin aksine bu ara sürümde geriye dönük uyumluluk konusunda kullanıcılardan gelen geribildirimleri dikkate alarak bazı değişiklikler yaptık.

Yapılan değişiklikler hakkında detaylı bilgiyi Will'in DotNetNuke bloglarında yayınladığı yazı üzerinden takip edebilirsiniz. Ancak, burada kısa bir özet geçmenin faydalı olacağını düşünüyorum.

  • 6.1.1 - Çekirdek tema nesnesinin CSS dosyalarını framework tarafından yerleştirilen dosyaların daha üstünde işlemesi ile ilgili sorun giderildi
  • 6.1.1/5.6.5 - İçerik kaydedildiğinde iFrame içeriğinin kaydedilmemesi sorunu giderildi
  • 6.1.1/5.6.5 - HTML modülünün stil ve kod dosyalarını kaydetme sonrası saklamaması ile ilgili sorun giderildi
  • 6.1.1 - jQuery header ilişkilendirme sorunu giderildi
DotNetNuke 6.1.1 ve DotNetNuke 5.6.5 sürümlerine ilişkin kurulum ve güncelleme paketlerini DotNetNuke Codeplex sayfasından indirebilirsiniz.


Bilinen Sorunlar: DotNetNuke 6.0.2 Türkçe sürümünü geçtiğimiz haftalarda Windows Web Uygulama Galerisi'nde yayınlamıştık. Ancak DotNetNuke 6.1.x sürümünü henüz detaylı olarak test etme fırsatımız olmadı. Bu nedenle önceki sürümlerde olduğu gibi bu sürümün de Turkish_CI_AS collation yapısında sorun çıkarabileceğini düşünüyor ve uzmanlardan teknik destek almadan kullanılmamasını öneriyoruz.