2 Haziran 2011 Perşembe

Localization Editor 3.4.0 Duyuruldu

Türkiye'deki DotNetNuke (DNN) kullanıcıları için en büyük sorunlardan biri çekirdek kurulumda ya da modüllerde ihtiyaç duyulan Türkçeleştirme desteğinin tam anlamıyla sağlanamamış olması. Bunda elbette tembelliği ilke edinen yazılımcı arkadaşların ve gönüllülük kavramından uzak arkadaşların etkisi söz konusu.

Şu ana kadar elimden geldiğince DotNetNuke Türkçe dil paketlerini hazırlayıp paylaşmaya çalıştım. Ancak özellikle Eylül 2011 tarihinden sonra çalışmaların aktif olarak devam edebilmesi için diğer yazılımcı arkadaşların da katkılarına ihtiyacım olacak.

Geçtiğimiz hafta DotNetNuke Team'den bir davet aldım ve bu sıcak teklifi içtenlikle kabul ederek DotNetNuke Internationalization Team'e katıldım. Henüz site üzerindeki profilimi güncelleme fırsatım olmadı ancak ilgili duyuruyu daha sonra yapacağım.


Asıl konuya gelirsek, DNN için Türkçe dil paketleri hazırlamak isteyen arkadaşlar Peter Donker tarafından geliştirilen Localization Editor'ü kullanabilir. Localization Editor Codeplex üzerinden edinebileceğiniz ve DNN için çekirdek dil paketlerinin yanında modüller & eklentiler için de Türkçe dil paketleri hazırlamanıza yardımcı olacak küçük bir DotNetNuke bileşeni. İşlevleri ise oldukça kapsamlı.

Yerelleştirme ve dil paketi hazırlama konusunda Peter Donker'in hazırladığı makale yazılımcı arkadaşlara fazlasıyla yardımcı olacaktır. Peter'ın makalesini okumak için tıklayın. >>