19 Mart 2011 Cumartesi

Tek Panelde Birden Fazla Modülü Yanyana Nasıl Gösterebilirim?

DotNetNuke temalarının Content Pane (içerik paneli) adı verilen panellerden oluştuğunu daha önceki yazılarımda belirtmiştim. Bu yazımda ise tek panelde modülleri nasıl yerleştirebileceğimize kısaca değindikten sonra muhtemel bir sorun için çözümü paylaşacağım.

DNN'e Host veya Admin kullanıcısı olarak giriş yaptıktan sonra modül eklemek istediğimiz sayfaya geçelim. Burada herhangi bir panele alt alta istediğimiz kadar modül ekleyebiliriz. Modüllerin gösterimi ile ilgili (CSS sorunları dışında) herhangi bir sorun olmayacaktır. Ancak, modülleri yan yana göstermek istediğimizde DNN'in bu konuda bir sıkıntısı olduğunu söyleyebiliriz.

DotNetNuke (DNN) için modülleri yanyana göstermek amacıyla, ya ilgili panel'i alt panellere ayırmak için tema dosyasına doğrudan müdahalede bulunacağız, ya da bu işlemi bizim için çok daha kolay bir şekilde çözen bir third party modül kullanacağız.

ZLDNN Module Wrapper tam bu iş için geliştirilmiş bir modül. Yaklaşık 40$'lık bir ücreti var. Modülü DotNetNuke MarketPlace veya Snowcovered.com üzerinden satın alabilirsiniz.